2020-09-17 12:57:52• hírek • Szatmár.ro

Tűzoltóautót kapott a pusztadaróci önkormányzat a németországi Emmertingtől

Szerdán Pusztadaróc község küldöttei átvették azt a tűzoltóautót, melyet Emmerting elöljárói és a helyi katasztrófavédelmi állomás ajánlottak fel a község számára. A katasztrófavédelmi jármű csütörtökön elindult Németországból Románia felé.

Újabb történelmi jelentőségű pillanat következett be Pusztadaróc község életében: története első saját tűzoltóautó-autójához jutott hozzá a helyi önkormányzat.

Az esemény megvalósulása elsősorban a Raimond Said által vezetett Emmerting-i Romänianhilfe Egyesület és a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet együttműködésének köszönhető, az autó átadására pedig 2020. szeptember 16-án, szerdán került sor.

Az eseményen jelen volt egy Szatmár megyei küldöttség Găman Mihály pusztadaróci polgármester jelenlétével, akiket Stefan Kammergruber, Emmerting polgármestere fogadott. Az elöljáró ünnepélyes keretek között adata át azt a jó állapotú tűzoltóautót a pusztadaróci önkormányzat számára, melyet mostanáig a helyi önkéntes tűzoltók használtak a német városkában.



Szerkesztőségünknek Găman Mihály pusztadaróci polgármester elmondta, nagyon örülnek, hogy Pusztadarócot választották ki, amikor dönteni kellett, hogy kinek ajándékozza oda a tűzoltóautót a német kisváros. Hozzátette, az elbírálás során olyan fontos szempontok kerültek szóba, mint Szatmárnémeti közelsége, a petei határátkelő megléte, és legfőképpen az, hogy az egész település területén ki van építve a vízhálózat, így vészhelyzet esetén a jármű bárhol rácsatlakozhat a rendszerre. Utóbbi egyértelműen az önkormányzat fejlesztéspolitikáját dicséri.

„Hálás szívvel köszönjük az adományt, amellyel Pusztadaróc község egy biztonságosabb hellyé vált, jelentősen javítva az itt élők életkörülményeit, biztonságérzetét.” – tette hozzá a polgármester.











 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: